כולנו מתמודדים כל יום עם אינספור מערכות יחסים אם בקרב הבית והמשפחה ואם כאלו במקום העבודה. ניתן לשפר מיומנות בינאישיות על ידי הגברת המודעות ורכישת כלים לתקשורת טובה ומקרבת. למרכז מיכל דליות מגוון הרצאות המותאמות לצרכי הארגון. הרצאות פורנטליות או בזום (אונלייין) מרתקות ומתובלות בהומור, נסיון חיים ובכלים מעשיים ליצירת שינוי. ההרצאות מיועדות לארגונים, חברות, צוותי חינוך ולקהלים שונים ונוגעות בכל אחד, עובדים, מנהלים, הורים, זוגות, גרושים, רווקים, סבים וסבתות סגל ועוד.
משך כל הרצאה הינו כשעה, במהלכה מנגישה מיכל דליות אסכולות פסיכולוגיות מעולמות הטיפול המשפחתי בהתאמה לצרכים הארגוניים ומשלבת רעיונות וכלים מעשיים שיעשירו את הקהל בבואו לנהל את מערכות היחסים המקיפות אותו.
מיכל דליות, שפרצה לתודעת הציבור הישראלי כמנחת התוכנית “סופר נני”, מייסדת מרכז הדרכות ההורים המוביל בישראל מזה 20 שנה, מכשירה דורות של מדריכות הורים, אשת תקשורת, ומרצה מבוקשת בארץ ובעולם.
מרכז מיכל דליות הוקם בשנת 2008 מתוך הבנתה של מיכל ששיטות החינוך הישנות, המבוססות על מרות ההורה, הפכו ללא רלוונטיות וכיום הורים רבים אובדי עצות, אינם בטוחים בנוגע לגישה הנכונה עבורם לחינוך ילדיהם. ובנוסף על כך, העידן בו אנו חיים טומן בחובו אתגרים רבים וחדשים עבור ההורים ויש צורך ממשי להתאים את התנהלות התא המשפחתי למציאות החדשה.
לאורך השנים הבינה מיכל כי הורות הינה מיקרוקוסמוס לכל מערכות החיים המקיפות את כולנו כבני אדם והציבה לעצמה שליחות להפיץ את גישתה לשיפור מערכות היחסים במספר ערוצים.
המרכז מפעיל כיום צוות יועצות משפחתיות ברחבי הארץ, תכנית המקצועית בישראל להכשרת יועצי ויועצות משפחה, בשיתוף עם המרכז האקדמי לוינסקי וינגייט, וכן מפעיל מרכז הרצאות לארגונים, מוסדות וחברות.
.
מישהו צריך לנהל את הארגון הזה שנקרא משפחה.
האם ילד בן ארבע, בת שמונה או אפילו בן ,14 או אנחנו ההורים? בהרצאה זו נבין איך הגענו לכאן, למה זה כל כך לא הוגן לתת לילדים לנהל את הבית ואיך לייצר שינוי בו המבוגרים יקחו את המושכות לניהול המשפחה והאוירה שבה.
הילדים כל היום עם הפנים בטלפון. כל דקה פנויה הם במסכים. אתם מבקשים שיפסיקו, שיניחו את הטלפון בצד, שיתנו לכם אותו – והם לא. ואז אתם כועסים! למה? הרי גם אתם לא יכולים לעזוב את הטלפון! בהרצאה זו תבינו את מהות הצריכה הדיגיטלית על כל המשמעויות שלה וכמובן גם מה לעשות בנידון.
כיצד לשלב זוגיות, הורות וקרייה זו כבר לא שאלה לנשים בלבד. המציאות משתנה: גברים רבים רוצים להיות בבית ולהנות מגידול הילדים, נשים רבות רוצות לממש עצמן מחוץ לבית וכולם מתלבטים איך לייצר איזון, מה הרווחים והמחירים ואיך חיים איתם בשלום. אתם מוזמנים לבוא ולהכיר את הצרכים האישיים של כל אחד מאיתנו, להיות מודעים לעצמנו ולמצב וכל זאת כדי להיות הורה טוב יותר ועובד טוב יותר.
הידעתם שמה שגרם לנו להתאהב עלול להיות זה שיגרום לנו להפרד? מה זה? איך זה יכול להיות? ואיך מונעים את זה מלקרות ונשארים יחד בשמחה ואושר? על הצרכים הפסיכולוגים של כל אחת ואחד מאיתנו, על השדכן הסודי, על המשברים ופתרונם. הרצאה מתאימה ליום האהבהיום המשפחה ולכל יום .
הילדים של היום הם לא הילדים של פעם. וגם ההורים לא. אז איך שורדים יום שלם בעמידה מול ילדים בכיתה ובהתמודדות עם הוריהם? מה יגרום לתלמידים לשתף פעולה, ללמוד, לשמור על שקט ופשוט להיות חביבים? ואיך עומדים מול הורים זועמים או נעלבים? על כל זה בהרצאות למורים וצוותי חינוך.
“בריאות” ארגונית נמדדת ביכולת הארגון להתנהל מצד אחד כישות אחת וכגוף אחד מאורגן שמשיג מטרות ומאידך לאפשר לאנשים המרכיבים אותו מרחב השפעה, צמיחה, מוטיבציה לפעול למען מטרות הארגון.
כדי לחבר אנשים לארגון ולמטרותיו חייבת להיות תקשורת מיטיבה בינם לבין עצמם, מה שייצר מערכות יחסים הדדיות למען עשייה משותפת, רצון לקחת חלק, שייכות, נתינה, הקשבה, הערכה הדדית ושאיבת משמעות ממקום העבודה. כאשר כל אלה קיימים בארגון, מתקיים Well Being ארגוני המקדם את הארגון ומאפשר לו לפעול למען מטרותיו, באופן יעיל, במינימום הפרעות ורעשים.
כל עובד ועובדת בארגון, מגיעים אליו מדי בוקר עם “מטען” כלשהו מחייהם הפרטיים. בנוסף, גם מערכות היחסים הבינאישיות הנרקמות בין עובדי ועובדות הארגון ניזונות מכישוריהם הבינאישיים ומהמטען או תעוקות מחייהם הפרטיים.
מעבר לכך, כמה פעמים יוצא לכם לזהות דמיון בין האתגרים מול הילדים, מול אחים או מול ההורים לבין האתגרים מול עמיתים, מנהלים או מול עובדים? ברוב המקרים נמצא אנאלוגיה ברורה בין האופן בו אנו ניגשים להתמודדות בינאישית בעבודה לבין זו בה אנו נתקלים בבית. כל שנותר הוא לעורר מודעות לחשיבות ניהול מערכות יחסים בארגון בהתחשב בכל אלה.
על מנת שנוכל לפרט יותר ולהמליץ על ההרצאה המומלצת ביותר לארגונכם,
נשמח לכמה לפרטים על קהל היעד ועל הארגון.
נקרא בעיון ונחזור אליכם בהקדם.
About Michal Dalyot
Michal Dalyot is a highly experienced advisor and trainer in the field of parenting, family relations, and childhood education in the 21st century. Michal heads the Michal Dalyot Center and is the Academic Director of the Center’s training and certification program for parental coaches and family counselors in Israel, in cooperation with the Levinsky Wingate Academic Center.
Michal holds a teaching certificate in early childhood education from the Levinsky College of Education and is a certified group facilitator for parental guidance from the Adler Institute.
Michal has been a member of the Board of Directors at the Adler Institute, in addition to serving as an instructor and coach at this renowned institute.
In 2006, Michal was chosen to star on the Israeli version of Supernanny, an international reality TV show, broadcast on Channel 2 (currently named Keshet, Channel 12). Throughout the eight consecutive seasons of the show, Michal guided and supported numerous parents who were struggling to raise and educate their children in an optimal manner. Michal had the privilege of accompanying these families along the road to their long-awaited change within the family setting, based on her vast knowledge and experience in the field. Needless to say, the show was a huge success.
Michal has also been hosting a weekly call-in talk show on Radio 103fm (Israel) since 2008, where listeners can receive heartfelt advice on parenting matters.
Yet how did this all begin? As Michal explains, “My love of children, combined with my desire to contribute to their upbringing and education, led me to embark on the profession of early childhood educator (many years ago).”
But what made you expand into the field of family counselling?
“The fifteen years in which I worked with young children led me to understand that creating positive change among children is possible, is within our reach. I also realized that the primary, most significant environment for young children is their family unit, the home in which they are raised and educated.”
“At the same time, as a struggling young mother of four, I found myself needing parenting guidance. I was dealing with a number of issues with my own children but couldn’t find a solution. Years later, when I discovered the field of family counselling, everything just fell into place. It was then that I decided to learn how to provide parents with professional guidance and direction. I realized that this is my true calling: offering parents the much-needed support and assistance that was unavailable to me all those years ago.”