הרצאות

להזמנת הרצאה מלא.י את הפרטים:
על כל צעד ושעל נגלה שהכל בחיים – יחסים
יחסים עם השכן, יחסים עם הבוס, יחסים במקום העבודה, יחסים עם החמות, יחסים עם הילדים, יחסים עם בני הזוג… ובנושאים הללו עוסקות ההרצאות.
כל הרצאה מתמקדת בנושא מסוים ומביאה למחשבה, לתובנות ואף לביצוע שינוי יזום. ההרצאות ניתנות במסגרות שונות: חברות, ארגונים, מתנ”סים, ישובים, ובפני קהלים גדולים כקטנים (הורים, נשואים, רווקים, גרושים, סטודנטים, סבים וסבתות…). משך כל הרצאה הינו שעה וחצי, כאשר במהלכה נפרס בפני הקהל נושא ההרצאה תוך תיבול הגישות והרעיונות בסיפורים ואנקדוטות . ההרצאות הנן דינאמיות, מלאות הומור ועם שיתוף הקהל. את ההרצאות מעבירה מיכל דליות.
להלן מספר נושאים נבחרים:
המסכים פה והם לא זמניים אלא יישארו כאן. הדרך להתמודד עם הרצון והצורך של הילדים לשבת עוד ועוד מול הטלוויזיה, הטאבלט והטלפון, היא להיות ער למשמעות של הדברים ולהציב גבולות. אינספור מחקרים מצביעים על הקשר בין צפייה מרובה במסכים לבין התנהגות אגרסיבית ואפאטית אצל ילדים ונוער. המקום שבו יש לכם שליטה על ילדכם הוא הבית, לכן יש להתחיל שם. ההרצאה תעסוק בדילמות ההוריות הקשורות לחשיפה למסכים: כמה זמן לצפות ובאילו גילאים? איך מפקחים על התכנים? מהי דרך הפעולה להגבלה? איך מתווכים את הסכנות שברשת? איך פועלים בנחישות ובעקביות מבלי לקלקל את היחסים עם הילדים? והאם להסכים או לא להסכים.

מעברים בחיי הילד או שלום כיתה א
תהליך ההתפתחות האנושי מורכב ממעברים ושינויים, אשר בחלקם צפויים וידועים מראש ובחלקם בלתי צפויים. המילה מעבר מתארת שינוי ממצב אחד למשנהו, מציאות בה המוכר לא קיים, ולכן זו יציאה מאיזון. בכל מעבר קיימת תקופה של אי וודאות, הטומנת בחובה מחד פוטנציאל לשיפור והתקדמות, ומאידך סיכון למשבר. ילדים חווים מעברים רבים, והיכולת שלהם להתמודד עם השינוי ועם היציאה מאיזון תלויה בבשלות ובמוכנות שלהם, אך מושפעת מאד מהתיווך, ההכוונה, העידוד והמשוב שיקבלו מהוריהם. על כך ועל דרכים לחזק ילדים בתקופות מעבר ידובר בהרצאה.

מי מפחד להיות מנהיג? הורות בעידן המודרני

אהבה, אשליות ויסורים

לעגל את הריבוע


גיל ההתבגרות או גיל ההתמרדות?

פיתוח וחיזוק בטחונו העצמי של הילד –
